6 места, които трябва да посетите

6 места, които трябва да посетите

През изминаващата година всички говореха за предсказания край на света. Предсказанието на маите завладя медиите, пресата и съзнанието на обикновения човек. Днес е ясно, че древният народ е направил грешка в изчисленията на календара си. Светът ще продължи да съществува. Но запитвали ли сте се, какво бихте правили, ако знаехте, че животът на планетата ще изчезне. Предлагаме ви списък с шест места, които всеки от нас трябва да посети поне веднъж в живота си .

Ако сте последователи на идеята за духовно развитие и следване на праведен път, Тибет ще бъде на първо място в списъка за посещение. В превод, името на страната означава „Земя на снеговете“. Тибет се намира в Централна Азия. Столицата на страната е град Лхаса. Голяма част от местното население изповядва все още будизъм. Известните тибетски храмове са популярни средища на култура и просветление в цял свят. Срещата с тибетски монах ще представлява незабравимо преживяване. Предложение под номер 2 в списъка ще бъде оценено от почитателите на загадките и мистериите. Това е най – известният мегалитен паметник в света – Стоунхендж. Той е разположен върху земята на равнината Солсбъри ( Великобритания). Според археолозите, ровът и землената част са изградени около 30 в. пр.Хр. Каменните съоръжения са монтирани между 24 – 21 в. пр. Хр. За древните, Стоунхендж представлявал религиозен комплекс. Изграждането му се свързвало с лятното слънцестоене. Съществуват няколко теории за изграждането на каменния комплекс. Според първата, той е дело на друиди. Втората теория е създадена от скептиците, които смятат, че англичаните изградили комплекса с цел привличане на туристи. На трето място в списъка се подрежда световната столица на любовта – Париж. Градът е средище на богата култура, история и изкуство. Айфеловата кула е символ както на столичния град, така и на цяла Франция. Ежегодно, паметникът се посещава от хиляди туристи. Парижаните казват, че предложение за брак, което е направено на Айфеловата кула не търпи „не“ за отговор. Лувърът е още една част от вълшебния Париж, която ще привлече вашето внимание. Той е известен като място за съхранение на творби на велики художници и скулптури. Животът ви ще мине напразно, ако не заложите поне една заплата в казино в Лас Вегас. Американците определят града като място, което трябва да бъде посетено поне веднъж в живота. Градът се намира в югозападната част на Съединените Американски Щати. Прочутата улица „Стрип“ привлича неустоймо със своите 35 на брой казина. От Лас Вегас може да бъде хванат полет за Ню Йорк – следващата задължителна дестинация. Градът на голямата ябълка посреща посетителите си с небостъргачите, Статуята на Свободата и приказните театрални постановки. Последното място в нашия списък е египетският град, Гиза. Великите пирамиди и Сфинксът са едно от чудесата на света. Хеопсовата пирамида изумява учените и до днес.

Световните забележителности, които трябва да бъдат посетени от всеки са много повече от представените. Ако имате финансова възможност и свободно време, направете свой списък с незабравими места.

Етикети
Айфеловата кула, Лас Вегас, Лувърът, Стоунхендж, Тибет, Хеопсовата пирамида
Сподели статията