Asus Fonepad

Asus Fonepad

Fonepad е поредният таблет произведен от тайванската технологична фирма Asus. Преди няколко години източно азиатците решиха да атакуват технологичния пазар с интелигентни и готови решения за масовия потребител. След като бе открита ерата на таблетите, Asus започнаха да търсят решение на потребителския казус – ниска цена/ добро качество. С модела Fonepad от Asus се надяват да дадат добър отговор на този въпрос, като същевременно успеят да заемат нови по-добри пазарни позиции.

Fonepad представлява удобен таблет, който притежава чудесна телефонна фукция. Размерът му е компактен, като този таблет благодарение на телефонната си функция може да замени вашия телефон или смартфон по чудесен начин. Стига 7-те инча да не са прекалено големи за вас. Таблетът притежава IPS екран, чийто размер както вече споменахме е 7 инча в диагонал. Резолюцията му е 1280х800 пиксела. Корпусът е метален, а структурата му е сходна с предните устройства на Asus. Дебелината му е 10.4 мм, докато тежината му е само 340 грама. Устройството притежава бърз процесор Intel Atom Z2420. Шината му е 1.2 Ghz, докато RAM паметта е 1 GB. Fonepad има вградена памет, като моделът има разработка на две различни големини 8 или 16 GB. Също така таблета има гнездо за SD карти. Камерата също е с две опции. Първата е 1.2 MP предна камера. Втората включва добавка към предната камера доста по-мощна 3 МР, която се намира на гърба. Ако закупите този модел от Asus ви предоставят 5 GB пространство в техния облак Webstorage. Операционната система на този модел е Android 4.1 Jelly Bean. Освен всичко друго този таблет разполага с 3G модул, като освен за мобилен интенет, слотът може да се използва и за SIM карта за разговори. От началото на март този модел на ASUS ще бъде въведен в търговската мрежа, като цената варира около 250 евро.

Fonepad представлява нещо средно между много добър смартфон и надежден, но леко лимитиран таблет. Комбинацията между интернет браузване и телефония изглежда примамлива, стига да ви е удобна големината от 7 инча долепени до вашето ухо и хванати в ръка. Основното предимство на този модел е сравнително ниската цена за нещата, които той включва в себе си. Този модел е една отлична алтернатива на IPAD MINI, поради конкурентното си предимство в ценовия клас и опцията за телефония. Освен това операционната система на Android е бърза, удобна и надежна. Още повече, че в Android Store има широк набор от безплатни app-ве и много интересни програми.

Етикети
Asus, Fonepad, таблет
Сподели статията