Борба с бръчките

Борба с бръчките

Колкото и да не ни се иска, стресът, годините и неправилната грижа за кожата ни се отразяват върху лицата с първата поява на бръчки. Въпросът как да се справим с тях вълнува всяка съвременна жена. За съжаление, все още не е измислен ефективен козметичен продукт, който за миг да ни отърве от досадните бръчици, които подсказват за напредналата ни възраст. Но най-новите технологии поставят началото на революционни козметични средства и процедури, които действително помагат за заличаването на малките ни неканени гости.

Кремовете с лифтинг ефект са едни от най-разпространените продукти, които дават решение на проблемите с бръчките. Те имат свойството да проникнат в дълбочина в кожата на лицето ни и могат да коригират несъвършенствата, като запълнят бръчките. Това се постига чрез добра хидратация и снабдяване с витамини, протеини и микроелементи. А резултатът е видим само след няколко седмици и се състои в сияйна, гладка и тонизирана кожа без бръчки и с озарен тен. Освен всичко, лифтинг кремовете забавят процесите на стареене и подпомагат регенерацията на клетките. Другата им функция е да премахват следите от умора по кожата на лицето, които са видими дори и при млади жени. Важно е да се знае, че лифтинг кремовете не се препоръчват за ежедневна употреба, както и процедурите, свързани с повдигане на кожата на лицето и запълване или изпъване на бръчките. Също така, тези козметични продукти трябва да се използват правилно и да са съобразени с типа на вашата кожа.

Специалистите в областта на дерматологията съветват да не употребявате един лифтингов продукт за повече от един месец и ако решите да повторите, да направите почивка от няколко месеца между курсовете на употреба. Това е нужно, за да се даде възможност на кожата сама да задържи влагата и полезните съставки и да изгради самозащитни функции след третирането с лифтинг кремове. Ако употребявате постоянно тези кремове, кожата на лицето ви ще привикне към тях и действието им няма да бъде ефективно. За да извлечете максимална полза от продуктите против бръчки, нанасяйте крема на почистена кожа на лицето и шията само веднъж на ден, за препоръчване е вечерта. През останалото време използвайте други подхранващи и хидратиращи кремове и се грижете ежедневно за кожата си.

Правете си пилинг маска всяка седмица и периодично подхранвайте кожата си с домашни маски. За препоръчване е да използвате кремове с хиалуронова киселина, коензим Q10 и комплекс от различни витамини. За областта около очите, използвайте специални кремове и гелове, за да се преборите с бръчките на това деликатно място.

Етикети
бръчки
Сподели статията