Бързото отслабване причинява стрии

Бързото отслабване причинява стрии

Когато си поставим за цел магическо извайване на тялото с помощта на скоропостижна диета, често пъти забравяме за страничните ефекти, които спохождат всяка диета за бързо отслабване. Стриктният хранителен режим лишава тялото от ценни хранителни вещества. Не след дълго могат да се забележат промени в състоянието на косата, ноктите и кожата. Дермисът изтънява изключително много, а това води до появата на така плашещите ни стрии. Бързото отслабване трябва да бъде извършвано под строг контрол на фитнес инструктор или диетолог. Страничните ефекти оставят следи за дълго време.

Как се появяват стриите? Първият етап от този процес e споменатото опъване на дермиса. Под него се намира слой от мастна тъкан. Той е с различна дебелина при различните хора и различните участъци от човешкото тяло. При подлагане на бързо отслабване, този слой намалява. Еластичността на дермиса не е достатъчна и се стига до малки кръвоизливи и възпаления на тъканта. В тези условия се полага началото на новите стрии. След разтягането на дермиса се стига до разтягане на епидермиса. Това е най – горният слой на човешката кожа. В резултат, той става прозрачен, а създалите се стрии се превръщат във видим проблем. Бързото напълняване и отслабване са основен фактор, който влияе на появата на този кожен проблем. При скоропостижно отслабване се преминава към рязко изгаряне на калориите и мазнините, които са натрупани в човешкото тяло. В резултат на това, кожата се отпуска, а значителни участъци от нея се покриват със стрии. За да се избегне този резултат се препоръчват усилени физически тренировки и правилен хранителен режим. Според фитнес инсктрукторите, тренировките спомагат за поддържане на мускулната маса и стягане на кожата. По време на бързо отслабване, мускулите се излагат също на риск. За да се избегне появата на кожния проблем, специалистите съветват да се наблегне на превенция. Препоръчва се на всички, които се подлагат на диети да изпълняват определена дневна програма от упражнения. Предлаганите хидратиращи кремове на пазара трябва да се превърнат в част от ежедневието на всеки човек. От значение е засиленият прием на течности. Препоръчват се минимум 2 литра вода на ден. Газираните напитки са напълно противопоказни. Всякакви витамини и добавки към храната ще окажат добро въздействие върху организма и специално – кожата. Бързото отслабване не се препоръчва на хора, които водят застоял начин на живот.

Преди да предприемете каквато и да е диета за скоропостижно намаляване на телесните мазнини се консултирайте с фитнес инструктор и диетолог. Специалистите ще ви насочат към най – доброто решение, без да се подлагате на риск от поява на досадните стрии.

Сподели статията