ДресКод в цвят бордо

ДресКод в цвят бордо

Зимата и тази година не ни изненада със студеното си време и сняг. Но модните дизайнери решиха да внесат доза топлина и елегантност в своите предложения. Сред най – модерните цветове за тази зима са сивото, бежовото, кафявото и цветът бордо. До скоро се смяташе, че той е подходящ единствено за официални събития. Дизайнерите преобърнаха напълно съществуващите представи.

Цветът бордо се харесва от всички дами, които не се осмеляват да носят ярките нюанси на страстния червен цвят. Приглушеният нюанс е известен като „цветът на кралете“. В миналото, той е присъствал в царските одежди и декор. Смятало се за недопустимо простолюдието да носи дрехи в цвят бордо. Този нюанс бил приеман като един от символите на кралската власт. За щастие, днес той може да бъде носен от всеки. Първоначално, той присъства в тоалетите, които са предназначени за официални мероприятия. Черната рокля в комбинация с шал в бордо е несравнимо решение за вечерта. С течение на времето, червеният нюанс става част от визията на работещата жена, купонджийката и почитателката на лукса и блясъка. Заслугата за това е на френските дизайнери. През есента, бордото навлезе все по – настойчиво в дамския гардероб. Сако или друга връхна дреха в този цвят е тотален хит на модния пазар. Когато става дума за мероприятие от официален характер, дългата рокля в бордо ще бъде едно от най – добрите решения. За да създадете завършен външен вид използвайте бижута в бароков стил. Не забравяйте, че кралският цвят се нуждае от кралски блясък. Ако поводът не е толкова официален, то може да заложите на семпла блуза в тъмен нюанс на този цвят. Всякакви аксесоари в бордо са препоръчителни (чанта, шапка или обувки). За да бъдете в крак с модата се вслушайте в съвета на модните експерти за дрес кода за градската среда. Препоръчително е връхната дреха да бъде в тъмен цвят бордо. Долнището, без значение пола или панталон може да бъде едноцветно или в принт. Не прекалявайте с наситеността на царствения цвят. Ако се приготвяте за разходка с приятели, подберете аксесоари в модерната разцветка. Дизайнерите съветват да се спрем на комбинации от червения нюанс и синьо – зелено или черно. Ако поводът за подбирането на специален тоалет е парти, то може да се спрете на рокля с дължина до коленете в тъмен нюанс на бордо. Не залагайте на прекалено провокативни модели. Кралският цвят не търпи екстравагантност. Напълно в унисон със студеното време, пуловерите в този цвят превзеха модните витрини. Те са изключително подходящи за ежедневието.

Цветът бордо може да бъде съчетаван във всяка една визия. В зависимост от дрес кода на събитието, подберете най – подходящата рокля и аксесоари.

Етикети
бордо
Сподели статията