Есен в Благоевград

Есен в Благоевград

Есента е сезонът, който прави така, че листата от дръвчетата да падат, което създава една неуписуема атмосфера, прекрасна гледка и чувство на ... малка тъга, че си е отишло лятото.

Да, лятото си отиде, но наред с това предстои една прекрасна зима. Денят става по-кратък, спим повече, но въпреки всичко – гледката навън е умопомръчителна.

Есентта в Благоевград - Благоевград е прекрасен град, в който зеленината винаги е била приоритет. Зеленината – дръвчета, храсти, цветя, палми – всичко, каквото се сети човек. Трудно е да се опише прекрасният Благоевград през есенния и зимния сезон, затова препоръчваме при първа възможност да посетите този малък, компактен, но за сметка на това страхотен град.

Много благоевградчани, а и не само, знаят, че когато настъпи есенният сезон, то това означава студ, дъждове, сняг, ветрове. В кръговрата на сезоните есента носи посланието за тленност. Колкото и да е тъжно това по принцип, не е никак лошо дори и по този начин да си припомняме, че сме тленни, че сме за кратко на тая земя, че не сме вечни. Това е много стойностна мисъл, ако от нея бъде извлечено позитивното.

Тя може да ни накара да ценим неповторимостта на всяко нещо – проскърцването на дървото, преминаването на вятъра покрай лицето ни, гласчето, извикало: „Мамо или Тате“, което ще разпознаем сред безброй други.

Връщаме се на Благоевград. Особенна красота дебне в този град през есентта. Това можете да видите в снимката, която прилагаме към статията.

Забележете къщурките, свили се в подножието на Планината. Страхотно, уютно, чудесно, нали?

И все пак, надяваме се „Циганското лято” да ни споходи, за да можем да се радваме на любимите занимания на открито.

Етикети
Благоевград, есен
Сподели статията