Google Glass пристига през 2013 година

Google Glass пристига през 2013 година

В този нов свят, в който всекидневно сме заобиколени от иновации в науките и технологиите, много от тях вече се превръщат за нас като начин на живот.

Google Glass е едно такова изобретение от модерната епоха, от което скоро всички хора ще могат да се възползват.

За Google Glass
Google Glass всъщност е подобрен преносим компютър, който се инсталира на рамката на очила. Устройството разполага с HMD (head-mounted display), което означава, че дисплеят е разположен на самите очила. Главната същност на това изобретение е да се създаде компютър с интернет връзка, който може да се достъпва винаги и по всяко време, без да се използват ръцете.

Информацията, която показва Google Glass, е същата като при смартфоните. Могат да се провеждат нормални гласови разговори и също така работи с операционната система на Google - Android. Рамките не разполагат засега с лещи, но Google би сътрудничил с марки като Ray Ban и Warby Parker за работата върху такива.

За пускането на Google Glass
Първоначално, очилата Google Glass бяха насрочени за публично пускане към 2014 година, но след последните шумотевици, има информация, че продуктът ще се появи в края на 2013 г.

Характеристики на Google Glass
Дисплеят на очилата може да се види много лесно. Той представлява малка призма, която остава точно над линията на очите. Разполага с вградена камера, микрофон, GPS и други.

Стъклото работи идеално с гласови инструкции. Само с казване на няколко фрази можете да разглеждате снимки, видеоклипове, да разберете как се стига до определено място и т.н.

Продуктът има много характеристики, които си заслужава да се споменат. Google Glass може да записва снимки и видео с резолюция 720p, разполага с Wi-Fi, Bluetooth и използва костна индукция за звукови цели.

Гъвкавост
Много хора може си мислят, че няма да могат да използват Google Glass ако вече носят диоптрични очила. Но това съвсем не е така, защото самият компютър може да се инсталира и върху всякакви очила.

Колко струва Google Glass?
Според известните статистики, Google Glass ще струва около $750, което е приблизително колкото един смартфон.

Етикети
Google, Google Glass, HMD
Сподели статията