Хотели в Боженци

Хотели в Боженци

Боженци е един от 100-те национални туристически обекта в България. Разполагащ с места за настаняване и хотели.Намиращ се в област Габрово на 15 км.от него, и на разстояние от 8 км.от Трявна.

Туристически обект съхранил изцяло бит и култура на българските традиций.Къщите и хотелите в Боженци са в старовремски вид и възрожденска архитектура.Дестинацията е посещавана целегодишно.

Ежегодно са провеждани възстановки на български обичаи.През Март месец се пресъздава производството на ръчно изработените мартеници, през Април-Великденското хоро и Лазаруване, след това през Май може да се включиш в похода „По оътя на Рачо Ковача”и през Декември оживяват старите традиции на Коледуване и посрещане на Нова Година.

Боженци, китно селце и едно от най-красивите места за посещение.Забележителностите, които могат да се видят са: Черквата „Свети Пророк Илия”, Килийното училище-музей, занаятчийският дюкян „Менгема” и още много други.Друго удивително и незабравимо място е местността Узана.През нея минават множество еко-пътеки и е подходящ терен за провеждане на зимни спортове.Традиционно събитие в местността е „Националният планински шампионат” на 21 и 22 юли. Правилен избор за прекарване на свободното време, за отдих и отмора.

Това е туристическият обект Боженци.Предлага Ви се избор и разнообразие от хотели с достъпни предложения, в реставриран вид с традиционна за мястото кухня.Приказно красиви гледки, тучни поляни и прохладен през лятото климат.

Етикети
Боженци, хотел
Сподели статията