Хотели в Чепеларе

Хотели в Чепеларе

Зимен курорт в планина Родопите. Предлагащ гостоприемство в своите хотели и активна почивка. В облас Смолян, на 10 км. от Пампорово се намира Чепеларе.

Малък и красив ски – курорт, в ски зоната Мечи чал се намира най-дългата писта за олимпийски ски в България. Ако бъдете гости на курорта, може да посетите единственият музей по рода си в България – „Музей по спелеология и български корс”. Подходящ за посещения през цялата година, с чист въздух и красива природа. Чепеларе има за цел да стане основен зимен курорт в България. Ежегодно събитие в града е на 24 май, тогава е личният празник на курорта.

Изберете ли да посетите това място, като гости на хотелите в Чепеларе ще се окажете в сърцето на могъщите Родопи. Работейки през цялата година, хотелите са подходящи за любителите на здравословната почивка, зимните спортове и туризъм в планината.

Историческите забележителности са църквата „Свети Атанасий Велики” и църквата „Успение Богородично”. Градът е запазил множество параклиси и друга негова гордост е „Римския мост”.

Всяка година от 11 до 24 май се провеждат майски културни и спортни тържества. До ден днешен се честват и стари български обичаи, като „Заговезни” , „Тодоров ден” и „Сурвак”-празнува се на 1 Януари.
Вижте развиващо се място, неотрекло се от своя бит и култура. Идеално кътче за прекарване на отпуска и ваканция , като гости на хотелите в Чепеларе.

Ще бъдете посрешнати с гостоприемност и учтивост.

Етикети
хотел, Чепеларе
Сподели статията