Хотели в Рибарица

Хотели в Рибарица

Курорт подходящ за посещение през всеки един сезон от годината. Село Рибарица е с богата възрожденска история, с природни красоти на които всеки може да се наслади. Идеално място за прекарване на почивните дни или по-продължителен отдих, като гости на хотелите в Рибарица.

Селото се намира в Стара планина, само на 12 километра от град Тетевен. Тук си проправя път и река Бели Вит, което прави курорта подходящ за риболов. На същата територия е и резерват „Царичина”, криещ в себе си множество видове растения и животни.

Ежегодно събитие в Рибарица е тържеството на 25 май в памет на Георги Бенковски и на един друг възрожденец, който спомага за богатата история на селцето, това е Захари Стоянов. Друг фестивал провеждан всяка година с цел запазване на традицийте и българският фолклор е „Празник на народния обичай и автентичната носия” на 20 и 21 юли. Гостите имат възможност да се насладят на българското творчество, фолклорни ритми и красива природа в крепостта „Костина”.
Една хармонична и разнообразна природа, която си заслужава да бъде видяна. Има много хотели в Рибарица, които с готовност и гостоприемство ще посрешнат Вас и Вашето семейство. Ще Ви осигурят уют и удобства , за да бъде Вашата почивка пълноценна.

Ежедневно се организират туристически сбирки за посещения на градския исторически музей. Възможно е да се посетят Манастирът „Свети Илия”, Етнографският музей в село Черни Вит и къща-музей „Васил Левски” в село Голям Извор. Съществуват и еко-пътеки за изкачване в планината и посещение на резервата. Със Своето географско разположение село Рибарица е едно предизвикателство за любителите на катеренето и покоряването на планинските върхове. Там със своето величие се издигат връх Вежен, връх Болувания, връх Василъов и връх Къдря.

За да бъде оползвотворено добре времето през Вашата ваканция може спокойно да изберете Рибарица и хотелите в нея. Курорта разполага с много обекти предлагащи нощувки и престой. С течение на времето и на утвърждаването на селцето, като курорт, вилните зони и базите за отдих се увеличават. Напливът от туристи е постоянен, интересът към мястото нестихващ.

Етикети
Рибарица, хотел
Сподели статията