Хотели в Смолян

Хотели в Смолян

Град заемащ част от котловината на река Черна. В Южна България, в сърцето на Родопите на 98 км. от Кърджали и на 104 км. от Пловдив се намира град Смолян. Поддържан , разрастващ се курорт с почивни бази и хотели.

Смолян е съхранил в себе си множество параклиси и храмове, по-известните от тях са „Свети Висарион Смоленски”, ”Света гора” и „Света Неделя”.

Идеален бизнес и образователен център. Запазил културата и историята си. Отидете ли там може да посетите Планетариума, Регионалният исторически музей, Художествената галерия, която е изложила платна на много известни художници и Родопският драматичен театър „Николай Хайтов”.

Насладете се на красивата панорама и природни забележителности, едни от тях са Смолянските езера. Те се разпространяват из цялата долина на река Черна.

По време на почивката си направете една разходка по еко-пътеката „Канъона на водопадите”. За да прекарате уютно студените зимни дни, или горещите летни нощи, настанете се в хотелите в Смолян и ще бъдете в прегръдката на планината с чудесни изгледи към прохладната гора и Смолянските езера.

Етикети
Смолян, хотел
Сподели статията