Как да боядисваме косата си правилно

Как да боядисваме косата си правилно

Всяка истинска жена мечтае за красива и бляскава коса, с която да покорява мъжките сърца. Понякога искаме да внесем промяна в живота си и първото, към което се насочваме е косата. В други случаи, стресът и годините ни се отразяват върху буйните гриви. Решението за всичките ни проблеми е боядисването. Но как да боядисаме косата си в домашни условия и как да постигнем чудесни резултати без да посещаваме фризьорския салон? Защото за тази процедура ни трябват не само средства, а и време. Боядисването на косата не е лесен процес и изисква известни умения. Ако за пръв път сте решили да посегнете към боята за коса е добре да подходите по-предпазливо. Изберете продукти с по-нетраен ефект, за да изпробвате качеството и съвместимостта на боята с кожата на лицето ви. Много жени се доверяват на шампоаните-оцветители преди да решат дали да се боядисат трайно. Други залагат на без амонячните бои, които също имат по-слабо действие, издържат за по-кратък период и са сравнително по-щадящи към косата. В последните години, в търговската мрежа се появи изобилие от такива бои, които имат различни растителни екстракти и подхранващи масла. Благодарение на тези съставки, косата е жизнена и бляскава, а структурата на косъма е възстановена от корена до върха.

Когато подберете подходящия за вас цвят и преди да преминете към боядисването вкъщи, прочетете внимателно листовката на боята за коса. Там са написани указанията, които трябва да следвате стриктно, за да получите желания ефект. След това си набавете някои необходими неща като найлонови ръкавици, гребен, кърпа, шнола за коса и стари дрехи. Преди да започнете с боядисването, изпробвайте цвета на боята върху няколко кичура от косата. Тази стъпка се пропуска от много жени, а е повече от задължителна. Ако не се получи избраният от вас цвят или получите алергична реакция към някоя от съставките, преустановете боядисването и потърсете друг нюанс или направо сменете марката на боята.

Много важно правило при боядисването на косата е да не употребявате оцветяващи средства с изминал срок на годност, тъй като с тях няма да получите желания ефект, а и може да увредите косата си. Нанасяйте боята на косата, след като предварително сте я разделили на участъци. Започнете с боядисването от задната част на главата. Ако косата ви е по-дълга, се подсигурете с две опаковки от боята, защото една може да не ви стигне. Не дръжте боята за повече време от указаното на опаковката, защото това може да се отрази на цвета и на състоянието на косата ви. Използвайте специални шампоани и балсами за боядисана коса, за да запазите цвета си по-дълготраен и бляскав.

Етикети
боядисване, грижа за косата, цвят на косата
Сподели статията