Какво означава SEO

Какво означава SEO

SEO Оптимизацията е бавен и продължителен процес, чрез който се оказва влияние при позиционирането на сайт в Google SERP-а. Оптимизация за търсачки може да се прави на сайтове от всякакъв тип. Фирмени, новинарски, мултимедийни и други. Целта е чрез нея да се постигне възможно най-добро класиране на сайта, който се оптимизира в търсачките, спрямо конкурентите.

Понякога клиентите смятат, че резултатите от SEO Оптимизацията са обвързани с постигането на абсолютното първо място (1-ва страница и 1-ва позиция), но това е изключително трудно, особено ако нишата е силно конкурентна. По-важно е на коя страница се класира сайт, а не на коя позиция. Така или иначе, потребителите обикновено преглеждат сайтовете от резултатите на първа страница и може би втора.

В зависимост от вида на сайта, дивидентите, които могат да се извлекат от трафика, набавен благодарение на SEO Оптимизацията за търсачки, могат да бъдат различни. Например, ако сайта е фирмен и цели да представи пред интернет потребителите услугите на шивашка компания е нормално трафика да бъде много по-малък, отколкото при новинарски сайт. Това се дължи на ключовите думи. Въпреки това, печалбата на шивашката компания, която получава (пр.: 10 000- уникални посещения месечно), направена благодарение на фирмения сайт може да е същата или дори по-голяма, отколкото при новинарски сайт, който получава такава цифра от уникални посещения на дневна база. Естествено, за да има ефект, отразен на продажбите е добре трафикът, който се получава да е от таргет групата, за която се отнася съответния сайт, независимо от типа му.

SEO-то обикновено може да Ви донесе много повече печалба, отколкото сте похарчили като разход за него. Стига да е добре направено! Ако сами направите SEO, за да спестите парични средства, то за сметка на това ще „похарчите“ време. И резултата може да не е ефективен. Дори може да отрицателен! И накрая – „евтиното да излезе скъпо“. Ако нямате опит с Оптимизацията за търсачки и не се занимавате професионално с тази дейност, най-добре се доверете на професионалист. Ще Ви излезе по-евтино и ще се радвате на добри резултати.

Правенето на Оптимизация не е за всеки! Иска се постоянство и постоянно следене на промените, които се извършват в алгоритмите или като цяло от Google.

Етикети
SEO, оптимизация
Сподели статията