Кои сладки изделия няма да развалят фигурата ни

Кои сладки изделия няма да развалят фигурата ни

Когато става дума за поддържане на красива и стройна фигура, повечето дами отказват да приемат каквито и да е сладки изделия. Факт е, че прекомерната злоупотреба със захарта води до наднормено тегло и здравословни проблеми. И все пак, съществуват някои сладки изкушения, от които не си струва да се лишаваме. Те не само ще подсладят денят ни, но и няма да окажат никакво негативно влияние върху телесното тегло.

На първо място ще поставим обичаният от всички нас, шоколад. За кафявата сладост е изписано и казано много. Според значителна част от хората, шоколадът е враг номер едно на стройната фигура. Истината е, че приеман в разумни количества шоколадът няма да навреди на нашата фигура. Ако не искате да поемате излишни рискове, консумирайте черен шоколад. След направените медицински проучвания е доказано, че той предпазва организма от сърдечно – съдови проблеми. Единственото условие е, шоколадът да съдържа в себе си над 80% какао. На следващо място в списъка за безвредни сладки изделия се нареждат бонбоните. Дали ще предпочетете шоколадови или дъвчащи, това е без значение. Важното е да избягвате консумация на такива, които съдържат в себе си пълнеж или глазура. Медът е сладост, която ще ви бъде препоръчана от всеки диетолог. Продуктът е с природен произход и не съдържа никакви излишни мазнини и калории. Положителното му въздействие върху целия организъм е доказано преди векове. Медът е идеален десерт за всеки! Мармаладът е следващото сладко изделие, което няма да навреди на женския силует. Продуктът се приготвя от плодове и захар. Може да бъде открит с ниско съдържание на захари. Мармаладът е полезен източник на енергия за цялото тяло. На пазара се предлагат най – различни плодови комбинации и вкусове. Плодовото нишесте може да бъде отличен хранителен заместител и десерт. Преимуществото му е, че при приготвянето му, вие сами определяте количеството захар, което да включите. Подберете вкуса, който ви допада най – много и се насладете на кремообразната сладост. Последният сладък продукт от предложения списък е любим на всички хора. Сушените плодове са лесни за намиране, а тяхната консумация не вреди на фигурата. Най – хубавото е, че всеки може сам да си приготви плодовата сладост. Сушените плодове са източник на витамин С. Те са подходящ десерт за всички спортуващи хора и тези, които следват предписанията на диети.

Пълният отказ от сладки продукти е труден и почти невъзможен. Факт е, че човешкото тяло се нуждае от прием на всякакви вещества, в това число и захари. Ако имате притеснения относно фигурата си заместете кроасаните и кекса с черен шоколад или мед. Удоволствието от приетия сладък десерт е едно и също.

Сподели статията