Красивите жени в света на киното

Красивите жени в света на киното

Киното открай време е мястото, където триумфира женската красота. Ефирна или дръзка,омайваща и действаща като наркотик на мъжката част,тя придобива публичност и става източник на многобройни класации.

Твърди се,че за мъжа женската красота е като наркотик. Правени са изследвания от експерти от Масачузетския технологичен институт в САЩ,доказващи, че тя влияе на мозъка на силния пол на най-примитивно ниво. В тази връзка,ще Ви представя една моя класация на символите на красотата в киното и света на модата. Те са неотразими,възхитителни,оставят след себе си мечти и въздишки.. както и много мъжки сърца.

Личната ми фаворитка е индийката Айшвария Рай

Айшвария Рай

Невероятното съчетание на ориенталски чар и омагьосващ синьо-зелен поглед са божествен дар. Победителка в конкурса "Мис Свят" през 1994 г., завладяла Боливуд и Холивуд, в Индия тя е възприемана като богиня, а отпреди две години изпълява и ролята на майка, след като роди първата си рожба. Както често се случва с красавиците,тя беше и обект на нападки,че не е успяла да върне формата си след раждането. И то основните критики идваха от родината и. Мисля,че нейното изказване,че смята първо да се наслаждава на маичинството,а след това да се грижи за килограмите е достоен отговор на жълтата преса.

Няма как да отмина и едно от любимите модни лица на Франция - Летисия Каста

Летисия Каста

Летисия Каста е световноизвестна актриса и топмодел. След като е избрана да се превъплъти в образа на героинята Мариан,тя става национален символ. В продължение на три години всички скулптури на френския символ носят образа на супермодела. Французойката е била рекламно лице на "Лореал", "Сваровски", "Виктория Сикрет".
Тя не е от „стандартните” слаби манекенки ,покорява с приказно изваяните си женствени форми,за които казва,че са творение на Корсика-от масло и сметана .  Ех, Франция…

Следва „сладката черешка” Хали Бери

Хали Бери

Холи е дарена освен с невероятна външност и магнетично излъчване, така също и с дисциплина и трудолюбие.
При разговор с журналисти тя казва че изглежда добре, защото живее в синхрон със себе си. Според нея,причината някои хора да са родени красиви,а да изглеждат ужасно се корени в нездравословния начин на живот. Когато човек прави най-доброто за тялото си и за себе си,показва и уважение към близките до себе си хора.

И последна по ред, но не и по красота - Анджелина Джоли

Анджелина Джоли

Устните,за които мъжкото съсловие бленува …Но сърцето и е заето от не помалко красивият от нея Брад Пит.  През 2009 г. тя е обявена за наи-секси мама.

Освен това актрисата е известна и с активната си гражданска позиция по социални и хуманитарни въпроси ,като например проблемите с образованието и изхранването в Африка. От 2001 г. е посланик на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН. Филмът „Луди години” и дава статуетка Оскар,освен това има в колекцията си и три Златни глобуса.

Е, разбира се няма как да изброя всички красавици, никак не са малко.
Накрая ще споделя нещо любопитно-оказа се,че женската красота може да бъде изчислена?! Немски психолози с помощта на математиката извели формула,според която може да се измери женската красота.

Неочаквано,и за радост на всички дами,ръстът и теглото нямат решаващо значение в случая. Според учените комплексната формула показва и как крайните величини, например внушителният бюст, не е задължително да бъдат възприемани като красиви. Когато значението на даден елемент премине горната граница, в отделни части на формулата то се оказва положително, а в други - отрицателно.

Какво е животът без математика!

Етикети
Айшвария Рай, Анджелина Джоли, Летисия Каста, Хали Бери
Сподели статията