Кремовете против бръчки причиняват рак!

Кремовете против бръчки причиняват рак!

Всяка уважаваща себе си дама трябва да се грижи за своето здраве и красота. Ежедневно слагаме крем на лицата си, правим подхранващи и разкрасяващи маски и се подлагаме на най-различни козметични процедури, за да запазим завинаги младостта на лицата си. В последните няколко години, почти всички жени над 25-30-годишна възраст упорито се борят с появата на малките бръчки по челата и в областта на устните и очите. За целта използват какви ли не скъпи кремове и се подлагат на множество процедури. Но според последни проучвания на дерматолози, именно кремовете против бръчки могат да ни изиграят лоша шега. Някои от тези козметични продукти са опасни за здравето, защото освен, че ни лишават от бръчките, те ни лишават от здравата ни кожа. Кремовете увреждат целостта на клетките от горния тънък слой на епидермиса, а това води до изтъняване на кожата и до липса на защитна покривка. По този начин, кожата на лицето става по-уязвима и податлива на вредните влияния на слънчевата светлина климатичните условия.

Експертите твърдят, че алфахидрокиселините, отбелязвани на опаковките на кремовете и като ANAs, са основните съставки, които премахват бръчките ефективно и по този начин вредят на кожата на лицето. Именно тези киселини са канцерогенни и обикновено се съдържат в по-скъпите кремове. При редовна употреба на такива продукти, сериозно застрашаваме здравето си, твърдят лекари и експерти в областта на дерматологията. Кожата, намазана с такъв вид кремове, губи част от защитните си функции и при излагане на пряка слънчева светлина, рискът от плоскоклетъчен рак на кожата се увеличава. Американски учени и дерматолози препоръчват горещо на пациентите си да не употребяват лифтинг кремове с голямо съдържание на ANA-киселини. Освен риска от рак, при продължителното използване на кремове против бръчки, нараства и риска от отоци, изгаряния и кожни раздразнения.

Ако искате да се грижите ефективно за здравето си, четете внимателно етикетите и съдържанието на козметичните продукти и по-често се доверявайте на изпитани домашни методи за разкрасяване. Тайната на красивата и здрава кожа е постоянната и правилна грижа, съпроводена със здравословен начин на живот, подходящ хранителен режим и добра хидратация.

Сподели статията