Lenovo анонсира ултрабук от въглеродни влакна работещ под Windows 8

Lenovo анонсира ултрабук от въглеродни влакна работещ под Windows 8

Светът на техниката се намира в непрестанно развитие. Това, което е било модерно и функционално вчера, днес е непотребно и изместено от ново предложение. Съвсем в духа на технологичния прогрес, известната марка Lenovo представи своя нов ултрабук. Той се отличава с наличието си на въглеродни влакна. Операционната система, с която работи е Windows 8.

Ултрабукът може да бъде открит под названието“ Lenovo Think Pad X1 Carbon Touch „. За допълнително удобство при пренасяне, теглото на ултрабука е намалено до 1,36 кг. Размерите на технологичното чудо се препокриват с тези на 13 инчов лаптоп. Интересен факт е, че ултрабукът е изработен от карбонови нишки. Те покриват повърхността на корпуса, като с това осигуряват защита от нелепи инциденти. Въпреки своите размери, той радва почитателите на техниката със завидна здравина и издръжливост. Ултрабукът може да бъде използван при всякакви условия. За хората, които прекарват значително количество часове във виртуалното пространство ще бъде от значение фактът, че батерията на представения продукт издържа на натоварване от 8 часа. Едва 35 минути са необходими, за да се стигне до почти пълно презареждане на изтощения ултрабук. За да се увеличи нивото на функционалност, продуктът предлага възможност за свързване с интернет навсякъде. За това благоприятства технологията позната като „hotspot“ и вградените 3 G възможности. Както всеки познат лаптоп, представеният ултрабук притежава удобна клавиатура за писане и тъчпад. За да се осигури по – добро предпазване на тъчпада е положено специално стъклено покритие. Любопитното в Think Pad X1 Carbon Touch е, че той не може да бъде използван от други лица без знанието на своя собственик. Камерата за лицево разпознаване може да бъде настроена за отхвърляне на всяко лице, което не съвпада със зададените предварително параметри. Тези, които обичат да провеждат дълги разговори в интернет ще оценят стерео мкирофоните. Те предлагат функция за изолиране на всякакъв страничен шум. Вградените защитни функции в ултрабука го превръщат в един от първите компютри, които могат да участват в управлението на влиятелни корпорации. По отношение на вътрешните си параметри, продуктът се отличава с процесор Intel Core i7. Размерът на оперативната памет може да бъде избиран. Той достига до цели 8 гигабайта. Вградената памет може да достигне до 128 или 256 гигабайта (според съответния SSD диск). Датчикът за пръстов отпечатък върху тъчпада осигурява още по – сигурна защита при ползване от други лица.

Технологичният процес се развива с бързи темпове. Всеки представен продукт е по – добър от предходните. Времето ще покаже, дали ултрабукът на Lenovo ще задържи вниманието върху себе.

Етикети
Lenovo, Think Pad, лаптоп
Сподели статията