Lenovo IdeaPhone K900

Lenovo IdeaPhone K900

Тенденцията с размера на телефоните и смартфоните винаги е била доста люлееща се територия. Понякога новото голямо е добре познатото малко. Не е един път сме ставали свидетели и на обратната тенденция, при която голямото наистина си е голямо. Независимо дали говорим с метафора или описваме реално фактите. От няколко години в света на високите технологии и всекидневни решения упорито настъпва китайската компания Lenovo.

Дали става дума за обикновени телефони, ултрабукове, смартфони или таблети китайците се опитват да се превърнат във водеща марка. За 2013 година от Lenovo са си поставили високата цел да атакуват пазара на смартфони с новата им разработка IdeaPhoneK900. Представете си, че държите в ръцете си 5.5 инчов смартфон, който притежава бърз процесор на Intel, отличен графичен интерфейс и много стойностна камера. Няма грешка инчовете са 5.5, което почти си е равно на малката версия на таблет. Ето защо понякога размерът има значение и новото голямо си е наистина впечатляващо голямо. Като технически данни IdeaPhoneK900 притежава широк спектър от екстри и високи технологии. Бързината и пъргавината на новия смартфон идващ от Lenovo се дължи на двуядрения процесор базиран на Intel Atom Z2580 на 1.8 GHz. RAM паметта му е 2 GB. IdeaPhoneK900 също така има слот за micro SD карта, която може да бъде ъпгрейдвана. Както вече споменахме екранът на този модел е с огромните 5.5 инча, които са с покритие Gorilla Glass 2.

Няма смисъл да споменаваме, че екрана също така е IPS LCD, който възпроизвежда картина с качество на Full HD 1080p. Просто е ясно, че китайците ще заложат на високите стандарти във възпроизвеждането на картина и видео на екрана. За чудесни снимки или видео клипчета IdeaPhoneK900 е снабден с перфектната за случая 13 MP камера с Full HD видеозапис и Exmor BSI Sony сензор, както и предна 2 мегапикселова камера с обхват от 88 градуса. Всичките тези безценни компоненти са събрани в сглобка тънка 6.9 мм и тежаща едва 162 грама. Корпусът е направен от едни от най-качествените за момента материали в индустрията – поликарбонат и неръждаема стомана. Очакваме с нетърпение появата на този чудесен продукт на пазара. За сега от китайската Lenovo съобщават, че премиерата му за Китай ще бъде през месец април, по-натам и за други пазари. За сега Европа не влиза в списъка за разпространение на този продукт, но китайците казват само за сега. Надяваме се до края на годината този вълнуващ продукт да бъде пуснат в потребителската мрежа на Стария континент, което ще означава, че съвсем скоро може да се появи и у нас.

Етикети
Full HD, IdeaPhone, Lenovo
Сподели статията