Лесни зимни диети за бързо отслабване

Лесни зимни диети за бързо отслабване

Зимата е сезон, през който се отслабва по – трудно. Човешкият организъм е предразположен към натрупване на повече мазнини, а това води до покачване на общото тегло. Въпреки това, бързото отслабване с помощта на диета не е невъзможно. Студеният сезон предлага храни, които можем да включим в режима за смъкване на излишните килограми.

Първата диета, която ще предложим включва в себе си консумация на моркови. Морковената диета е способна да свали до 1 кг. от теглото само за 1 ден. За целта са необходими проблизително 2 кг. моркови. Те се разпределят между основните хранения. Една част от тях може да бъде задушена с малко мазнина, а друга – настъргана и овкусена на салата. Не се допускат други подправки освен лимонов сок и малко зехтин. Морковите съдържат в себе си бетакаротин. Той е мастноразтворим, а попаднал в човешкия организъм, бетакаротинът се превръща в провитамин А. Поради тази причина се препоръчва консумацията на моркови да бъде с малко мазнина. Зимна диета, която ще спомогне за намалянето на теглото с килограм на ден е житния хранителен режим. Той се състой в неограничен прием на сварено жито. Диетата може да продължи не повече от 3 дена. Житото се овкусява с канела и лимон. Ако имате достатъчно воля и търпение може да опитате седем дневна зимна диета. Резултатите от нея са зашеметяващи – губят се до 5 кг. за една седмица. При тази диета трябва да се избягва консумацията на бобови растения, моркови, цвекло и картофи. Забранява се приемът на захар. Приготвя се сос от зехтин и лимон. С него могат да бъдат овкусявани салатите.

Препоръчва се консумация на обезмаслени млечни продукти. Първият ден от диетата се започва с 2 кивита. По – късно може да бъде изядена чаша с обезмаслено кисело мляко. За обяд се сервират печени пилешки гърди и зелена салата. Вечерното меню включва отново салата или ябълка с бадеми и орехи. През втория ден, пилешкото месо се замества с печена риба. До края на шестия ден се приемат плодове и по една порция месо на ден (редуват се пилешко, риба и телешко). Седмият ден от диетата е запълнен от консумация единствено на ябълки. За целта, 1.5кг. зелени ябълки се разпределят на шест приема. Новата седмица се започва с лека храна, за да се избегне стресиране на организма. Картофената диета дава също бързи резултати. Продължителността и е една седмица. През този период се консумират сварени картофи. Те могат да бъдат овкусени с малко сол и оцет. Едно или две сварени яйца на ден ще засилят чувството за ситост.

Сподели статията