Мека мебел

Мека мебел

Без мека мебел е невъзможно да си представим удобно и уютно жилище. Правилно подбраната мека мебел може да промени напълно облика на вашия дом. На пазара можем да намерим голям асортимент мека мебел:дивани, кресла, фотьойли. Голям е избора на цветове и дамаски. Освен това има различни механизми , които позволяват различни трансформации на меката мебел.

Голямо внимание се отделя на пълнежа, защото от него зависи степента на мекост и срока на експлоатация на меката мебел. С голяма популярност се ползват пълнителите от пенополиуретан привличащи клиентите със своята ниска цена и добро качество. Напълно повтаряйки контурите на тялото те осигуряват комфортен и здравословен отдих.

Различните варианти на моделите, огромната цветова гама, големия избор на механизми и пълнители ще помогнат на потребителите да подберат мека мебел , която да стане не само украшение на техния дом, но и ще позволи да отдъхнете след тежък работен ден и да се насладят на домашния уют.

Добрата мека мебел трябва винаги да съчетава комфорта с безупречен стил. С други думи да бъде толкова удобна, колкото и красива. Повечето нови модели на пазара изцяло отговарят на тези изисквания, като предлагат на своите собственици комфортен отдих в положение „седя” и „лежа”.

Наситените цветове като червено, романтично сребристо, загадъчно люляково с оттенък „металик” ще се впишат особено добре в стила „хай-тек”. А за тези, които предпочитат класически разцветки, в асортимента винаги ще се намерят меки и топли пастелни тонове.

Диваните и разтегателните фотьойли са удобни не само за дневен отдих, но и за сън.

Сред голямото разнообразие на съвременните дивани и кресла, той не напразно се явява един от най-популярните видове мебели. Той е предназначен както за сън, така и за отдих. Конструкцията на ъгловия диван позволява да се раздели пространството на зони така, като реши собственика на дивана. Независимо от големите размери на такъв вид диван, той оставя в стаята много свободно пространство. Например разтегателния ъгъл в кухнята създава допълнително спално пространство /за гости например/ и в същото това време е удобна софа, където може да се седи на чашка кафе.

Още едно предимство на ъгловата мека мебел е мястото за багаж, където може да се съхраняват вещи, които не се използват често.

При покупка на такъв диван първо трябва да се определи разположението на ъгъла:дали ще бъде ляв или десен. Съществуват модели с „П” образна форма, но те изискват големи размери на помещението. За стандартните жилища са подходящи универсалните ъглови дивани, при тях ъгъла може да се монтира и в ляво и в дясно от основната част на седене.

Нито едно съвременно направление в интериорния дизайн не отрича изяществото и великолепието на натуралната кожа. Днес кожената мебел все по-успешно се вписва в домашния интериор. Съвременните технологии при обработката на кожа позволяват производството както на матова, така и на кожа с гланцов блясък. Подбирайки кожена мека мебел трябва да се съобразим с характера на нейната експлоатация. За мебели в кухнята и дневната трябва да се подбират такива с по-плътна кожа. Днес много модерни цветови гами при меката мебел от кожа са топлите разцветки :шоколадови, кремави, кафяви и бели. За да може кожената мебел да съхрани елегантния си вид по-дълго време е необходима специална поддръжка и оптимално място за разположение на мебелите.

Сред последните тенденции при меката мебел трябва да се отбележи комплектността.

Производителят представя не отделен елемент от меки мебели, а система от модулни елементи , от които всеки клиент може да подбере необходимия му комплект. За диваните и креслата в класически стил действат други правила. Тук дизайнерите се стремят да придадат на своите произведения неповторим облик залагайки на причудливи форми и скъпи материали.

Етикети
мебели
Сподели статията