Microsoft IllumiRoom

Microsoft IllumiRoom

Свободното време голяма част от човечеството прекарва в играенето на различни видове игри. Ролеви, компютърни, плейстейшъни, телефонни са само част от платформите, на които ние потребителите имаме доверие. С навлизането на компютъра за масово потребление, едни от най-бързоразвиващите се фирми в световен мащаб бяха именно компаниите, които разработиха различни видове игри и платформи за тях.

Геймингът е сериозна култура и феномен в световен мащаб. Бъдещето на игрите винаги са свързани с максимално изцеждане на хардуера и устройствата. Също така реализмът на действията и прилагането на технологията, в която играча е вътре в събитията е така бленувания рай за геймър културата. В началото бяха ротативките, после се появиха електроните игри. Не след дълго компютрите станаха отлични игрови конфингурации. После електроните игри за телевизори прераснаха в конзоли тип Хбох и Плейстейшън. С появата на интернет и бързата свързаност между отделните потребители игрите много силна заеха и тази нисша. Всички се питат какво е бъдещето? Разбира се светло, защото нисшата свързана с гейминга е златна мина за компаниите. Има още доста вода да изтече, докато преминем до фазата на хапчета и инжекции, които ни транспортират до различни светове, премеждия и приключения.

Към момента реалността е свързана с развитието на мощни хардуерни решения и перфектна растерна реализация на игровия интерефейс. Майкрософт правят опити да навлязат мощно в тази ниша. Създаването на геймбокса Хбох бе само малката стъпка на фирмата да навлезе в този огромен пазар. Следващите няколко месеца на пазара те ще опитат да пуснат и въведат нов продукт, който разширява кръгозора на играча в рамките на почти реалното. Майкрософт Илюминирум има за цел да разшири игровия екран на Хбох, като превръща пространството зад него в своеобразно игрово поле. Различните визуални ефекти надхвърлят рамките на телевизора и пренасят събитията в цялата стая. Макар главните събития на играта да се въртят съсредоточено на тв екрана, ефирните проблясъци извън рамката развиват сенситивното мислене и стимулират периферното зрение. Ефектът на всичко това е повече удоволствие от употребата на конзолата Хбох, почти реалистична 3D картина без слагането на очила и визуален екстаз от играта. Всичко това става реалност на базата на 3D mapping изкуството, което сме виждали по време на различни арт проекти и инсталации. Определено Майкрософт Илюминирум е едно от топ събитията в областта на технологиите през 2013 година. Развитието на този продукт ще покаже и бъдещето развитие на гейминг културата във визуалната област. Ако бъде приет добре от потребителите Майкрософт Илюминирум е възможно много скоро да бъде подобрен с още нововъведения. Докато това се случи, ни остава емоцията да бъдем пионери в тази област наслаждавайки се на емоциите, които този продукт ни създава.

Етикети
3D, IllumiRoom, Microsoft, xbox 360
Сподели статията