Мода в роклите за 2013 година

Мода в роклите за 2013 година

Изминаващата 2012 година постави основите на ярките и екстравагантни цветови решения в областта на роклята. Това облекло е било винаги синоним на женственост и красота. Дали създадената мода ще се запази или не, предстой да видим. За сега ни остава единствено възможността да разгледаме предложенията на дизайнерите за роклята през 2013 година.

Винтидж модата навлиза все по – убедително в моделите на роклите. На преден план излиза ежедневното облекло. Моделите си поставят за цел да подчертаят още повече женствеността на всички дами. Роклята ще бъде способна да задоволи едновременно вкуса на жената – кариеристка и нежната лолитка. В проектирането на роклите за новия сезон се залага на заемки от културата и стила на Средиземноморието. Различните модни разбирания от различните места в този регион намират израз в роклята на 2013 година. Едни от най – предпочитаните елементи за декорация ще бъдат етно орнаментите. Дължината на дрехата е решена до коленете. Това превръща роклята в подходящ тоалет за офиса. Модерната дреха ще бъде снабдена с колан с различна широчина. Роклята е без ръкави, а ако има такива, те са къси и паднали по раменете. Деколтето на дрехата е овално и прибрано. Това засилва още повече бизнес излъчването на модерната рокля. Моделът е прибран, но от кръста надолу платът се разкроява. Роклите са предрешени в светли и нежни цветове. Ярките и крещящи съчетания са оставени за заден план. Изключително модерни ще бъдат принтовете с флорални елементи. Те присъстват в декорацията на колана към роклята. Ако трябва да се даде определение на роклята за новия сезон, то тя може да бъде наречена „мултифункционална“. Изработените модели са подходящи за всеки случай – от официално събитие до разходка с приятелки. Модата във вечерните рокли също не остава непроменена. Дизайнерите залагат на луксозни материи, метални елементи и вечното кадифе. Моделите са с презрамки и гол гръб. Някои от тях са снабдени с ръкави, които могат да бъдат съчетавани и с други дрехи. Дължината на вечерните рокли е отново до коленете. Кройката „пеплум“ се откроява сред дизайнерските предложения. Металните пластини и малките кристали присъстват в декорацията на модерните рокли. Цветовете са тъмно син, черен и бордо. Кадифето излиза отново на мода, за да подчертае дълбочината и мекотата на цвета на дрехата. За по – предизвикателните дами, дизайнерите предлагат рокли изработени от изкуствена или естествена кожа.

Предложенията за новата 2013 година са вече тук. От нежна рокля с флорални мотиви, до кожено облекло за вечерно парти. Изборът ще бъде голям и ще внесе смут сред дамските кръгове.

Сподели статията