Могат ли физическите упражнения да победят стреса

Могат ли физическите упражнения да победят стреса

Основен фактор, който изсмуква нашата енергия, е стресът. Наричан е „Бич на нашето време” и има отношение към почти всичко лошо, което може да ни се случи. Естествено, не може просто да го „отстраним”. Доказано е обаче, че практикуването на физически упражнения спомага за намаляване на теглото ( а увеличеното тегло е една от най-често срещаните причини за депресия), както и за по-добрият и здрав нощен сън, който е не по-малко важен за да се чувстваме добре.

Естествено е човек да се чувства по-малко стресиран и депресиран, ако полага усилия да промени тялото си и начинът си на живот. Най-доброто, което можем да направим, е да осигурим на себе си достатъчно движение и физически упражнения, които да ни помогнат да се чувстваме добре докато се гледаме в огледалото.

Освен физическите упражнения, важно е да се обърне внимание и на умствените. Ако човек стимулира мозъка си с достатъчно нова информация, това би го накарало да се чувства по-млад и по-весел. Защото всички ние искаме да контролираме живота си, а физическите и умствени упражнения ни правят по-уверени и по-силни.

Разходките са едно от най-риятните и полезни преживявания. Въпреки, че в наше време почти забравихме какво е да се разхождаме, ползите от разходка на чист въздух започват да изплуват отново в горещите теми на нашето ежедневие.

И това е нормално, тъй като, от както навлязоха за масова употреба автомобилите, много хора просто спряха да се движат. Последните изследвания показват, че един час разходка един или два пъти седмично могат да ни накарат да се чувстваме, а и да изглеждаме по-млади. Ако няма къде да отидете, или ви липсва компания, винаги може да отидете да повървите или потичате на пътеката във фитнеса. Това би било добро преживяване както за тялото ви, така и за мозъка-запознанството с нови хора също оказва благотворно влияние върху целта ни да изгоним стреса.

Грижата за здравето е едно от най-важните неща, което човек може да направи за себе си. Дори и най-малкото – до ходим пеша до работа (ако е възможно) или да се качваме по стълбите, вместо да вземем асансьора, може да ни направи по-здрави, по енергични и по-весели. А защо не и по-млади? Хора, които водят застоял начин на живот винаги ще изглеждат по-стари от връстниците си, които спортуват. Защото тялото е нещо, което трябва да се поддържа. А поддръжката е въпрос на постоянство. Физиическите упражнения, комбинирани с постоянство и повече движение в ежедневието, ни помагат да се чувстваме по-добре.

Сподели статията