На почивка в Германия - за любителите на бира

На почивка в Германия - за любителите на бира

Германия се свързва най – често с ужасите от Втората Световна война, Берлинската стена, Гьоте, Мерцедес и разбира се, многобразието в света на бирата. Немският народ се слави с точността и консерватизма си. Но в отношението към туристите, германците са на едно от първите места по благоразположение. Почивката в Германия е удоволствие както за жените, така и за мъжете. СПА курортите и бирените фабрики привличат еднакъв брой туристи от двата пола.

Германия е страна в Централна Европа. Границите и с Австрия, Швейцария и Франция привличат хиляди туристи от цялото земно кълбо. По отношение на броя на населението и развитието на икономиката, Германия се нарежда на едно от първите места в Европейския съюз. Градовете Берлин, Хамбург, Мюнхен и Кьолн са едни от най – важните икономически и туристически центрове. Мюнхен е център на провинцията Бавария. Той се нарежда на трето място по големина в страната. Градът е средище на автомобилостроенето и бирения „Октобер фест“. Английската градина, Техническият музей и централата на автомобилния гигант BMW заслужават да бъдат разгледани отвън и отвътре. Столичният град Берлин е най – големия в Германия. Мястото е вписано официално като един от градовете с най – много музеи. Едни от най – известните дискотеки в цяла Европа отварят врати за берлинчани и гости на града всяка вечер. Хамбург привлича посетителите с театрите и операта си. Паметниците и забележителностите са на почти всеки ъгъл. В Кьолн, „Шоколадовият музей“ и готическата катедрала привличат семейства от цяла Европа. Истинска атракция за почитателите на кехлибареното, пенливо пиво е ежегодният „Октобер фест“. Той се определя като най – големят бирен фестивал в целия свят. Събитието се провежда в центъра на Мюнхен. За първи път, фестивалът се провежда през 1810 година. Събитието се открива в края на септември и завършва в началото или средата на октомври. Градът посвещава цели 17 дни на бирата. По време на провеждането на феста, 14 шатри разтварят врати за германци и туристи. Почитателите на бирата имат шанса да опитат разнообразни видове от пивото. Всички те са произведени специално за „Октобер фест“. За да се гарантира потапяне в немската атмосфера, на посетителите се предлага възможността да се облекат в традиционни немски носии. Като правило, бирата върви ръка за ръка с вкусните гозби. Германците предлагат на туристите възможността да опитат традиционни немски ястия и сладкиши. Разположените в близост до феста атракциони са харесвани от малките членове на семействата. Интересен факт гласи, че всяка година посетителите на феста изпиват около 6 млн. литра от пенливата течност.

Германия е страна, която посреща посетителите с вкусни наденички и разнообразни видове бира. Не прекарвайте цялото си време в шатрата за бира. Рискувате да пропуснете възможността да се срещнете с немската култура и история.

Етикети
BMW, бира, Германия, Октобер фест, Шоколадовият музей
Сподели статията