Незаменими и задължителни аксесоари в модата

Незаменими и задължителни аксесоари в модата

Когато се говори за мода се вземат предвид тенденциите в облеклата. Рядко се обръща внимание на аксесоарите, които трябва да присъстват във всяка една завършена визия. Дребните допълнения подчертават красотата на жената и уникалността на нейния тоалет. Има няколко аксесоара, които могат да се определят като задължителни в модата.

Допълненията към визията на дамата и на господина са различни. Докато при мъжете, аксесоарите се изчерпват с ръкавели, стилен портфейл и игла за вратовръзка, то при жената нещата стоят различно. На първо място ще поставим ръкавиците. Те могат да бъдат с различна дължина – до лактите или до китките. Изработват се от материи като сатен, дантела или кожа. В миналото, мъжете целували ръцете на дамите върху носените ръкавици. Смятало се, че докосването с устни до кожата е неприлично. От здравна гледна точка, това правило било въведено по хигиенни съображения. Днес, ръкавиците представляват интересен акцент във всеки външен вид. Шалът е аксесоар, който се цени особено много през зимата. Той може да бъде изработен от вълна или тънка материя. Цветовете на този аксесоар са разнообразни. Увит около женската шия, шалът подчертава дълбокото деколте. Към това допълнение може да бъдат пришити метални елементи или стъклени мъниста. Шапката е аксесоар, който се избира според съответната функция – да предпазва лицето от слънчевите лъчи или от студения вятър. Моделите на това допълнение са най – различни – с периферия, с козирка или с пискюл. Обикновено, шапката подчертава формата на лицето. Задължителни аксесоари за всяка дама са бижутата. Обеците и гривните трябва да присъстват във всяка визия. Не се допуска претрупаност или многоцветност. Комплектите бижута се избират за специални поводи. Ако нямате време за оформянето на специална прическа, то следващият аксесоар ще бъде незаменим за вас. Диадемата прибира непокорната коса назад и създава усещане за завършен цялостен вид. Един от най – обичаните дамски аксесоари е чантата. Разнообразието в големината и формата е огромно. От спортните чанти до елегантните чантички тип „портмоне“, аксесоарът присъства задължително във визията на всяка уважаваща себе си дама. В последните години станаха модерни дамските чанти с верижки вместо кожени дръжки и материи в животински принт. Един от най – забравяните аксесоари е брошката. Тя съчетава в себе си стил и функционалност. В миналото, протопипът на брошката бил използван за закрепване на наметалото към тялото. Днес, брошката е запазила своята естетическа функция. Моделите са разнообразни, а някои от тях са подходящи за закрепване на шал около врата.

Аксесоарите подчертават определени части от тялото или тоалета. Когато са правилно подбрани, те се сливат с цялостаната визия. Присъствието им в нашия външен вид е винаги задължително и незаменимо!

Сподели статията