Онлайн магазините: По-добри и по-големи с всеки изминал ден

Онлайн магазините: По-добри и по-големи с всеки изминал ден

Днешно време живеем в един свят, в който господстващо положение заема интернет. Всички и за почти всичко използват интернет, от плащане на сметки онлайн, поръчка на храна, резервация на билети, до най-важното – онлайн пазаруване. Всичко е възможно в този свят на технологии, който се развива с невероятна скорост всеки ден и навсякъде.

Но сред всички тези онлайн сайтове за пазаруване, не знам дали усещате как времето и интернет ни е дарил с невероятни предимства и удобства пред нашите предшественици. Това ни дава възможност да се възползваме от най-добрите оферти, по целесъобразен начин, без значение къде се намираме. Времето на кварталните магазини почти приключи, защото търговията с високи темпове се пренасочва в интернет, чрез онлайн магазини и портали. Предимствата на онлайн пазаруването са прекалено много за да ги изброим, но само ако споменем, че получавате поръчаните от вас стоки направо пред входната врата, доставени в удобно за вас време, на ниски цени, е достатъчно да разберем предимствата на онлайн пазаруването. Освен това, можете да платите желаната от вас стока онлайн или при доставката с наложен платеж. Ако стоката има дефекти или нещо не я харесате, имате право да я върнете на търговеца в срок от 7 дни... какво друго може да искате?

Онлайн магазините са много лесни за откриване, достатъчно е на напишете една дума в някоя търсачка и ще излязат множество магазини... удобно нали? Един час сърфиране в мрежата се равнява на целодневно обикаляне по магазините. В интернет има всякакви онлайн магазини: за хранителни добавки, подаръци, дрехи, обувки, аксесоари за дома, електроника, черна и бяла техника, компютри и лаптопи, мобилни телефони, автомобили и дори жилища. Затова ако имате нужда от букет цветя, не е нужно да ходите до цветарския магазин, а просто да потърсите онлайн магазин за цветя и да поръчате лесно и бързо от там. Цветята ще Ви бъдат доставени на посочения от вас адрес и време, като дори няма да се налага да плащате допълнителни такси и доставки.

Има и нещо друго, повечето от онлайн магазините силно се конкурират и често предлагат много изгодни оферти на своите клиенти. Чудите се защо е така? Отговорът е много лесен. В традиционното пазаруване магазините са разположени един до друг и се взаимо-конкурират, но само в техния район и град. Идвайки в света на интернет пазарът и конкуренцията стават огромни. Сами се досещате, че тук районът става необятен и онлайн магазините са принудени да правят огромни намаления, за да привлекат колкото се може повече клиенти. Поради големия брой на магазините, конкуренцията е просто убийствена и магазини, които продават с голяма надценка не оцеляват дълго в интернет света. От всичко това се разбира, че за да е успешен един онлайн магазин и за да се задържи на пазара, той трябва да е атрактивен и да трупа много добър имидж.

Добрият имидж на онлайн магазин му помага да получи по-висок трафик и по-висока оценка от Google. Това допълнително увеличава клиентите към вашия магазин, освен това доволните клиенти винаги препоръчват магазина на приятели и познати и оставят хиляди положителни мнения по форуми,блогове и други.

Друго основно предимство на онлайн магазините пред традиционните магазини е нуждата от работна рака. Докато в един стандартен магазин на улицата, който е голям по размер, е нужен персонал от около 15 20 човека, то в интернет същият магазин, със същия брой стоки може лесно да се управлява и поддържа от 4 до 5 човека. Така търговците спестяват много от разходите за заплати и следователно печалбата от магазина е много по-голяма. По-този начин онлайн магазините могат да си позволят да правят и отстъпки, защото себестойността на предлаганите от тях стоки не се оскъпява допълнително от разходите за заплати на повече работници.

Поради всички тези причини онлайн пазаруването процъфтява с много висок темп и със сигурност ще продължава в същата насока.

Етикети
електронна търговия, интернет, онлайн магазин, пазаруване
Сподели статията