Пет великолепни плажове в Истрия, Хърватия

Пет великолепни плажове в Истрия, Хърватия

Статията е предоставена с любезното съдействие на deals.bg и тяхната секция за почивки и екскурзии.

Ароматът на лято се усеща все по-осезаемо и съзнанието ни отвежда към топлото слънце и прекрасните плажове с изумрудени води и приятен на допир пясък. Хиляди са местата където могат да се усетят докрай неповторимите усещания на влажният морски бриз и звука на вълните. Тук ви предлагаме пътешествие до най-красивите пет плажове на полуостров Истрия, Хърватия. Интересното за този регион е, че освен като най-голям полуостров в Адриатическо море, на неговата площ се разполагат част от три държави - Северозападна Хърватия, част от Югозападна Словения и част от Италия. Нашето пътешествие из красивите плажове на полуостров Истрия ще включи единствено Хърватският регион.

1. Медулин

Самото име на живописното градче Медулин сякаш с цел е измислено да гъделичка нежно слуха. Произнасяйки името, романтичната душа веднага започва да прави асоциации с нещо красиво, прекрасно и отпускащо. Градчето се намира в Югоизточната част на полуострова на 8 км източно от най-големият град в региона - Пула. Медулинският архипелаг предлага много необитаеми острови с красива природа, което го прави идеално средище за любителите на яхтите. Колкото до романтичните души, те по достойнство ще оценят великолепните плажове с тук-там останали мелници от стари времена.

2. Рабак


Наричат го "Перлата на залива Кварнер", защото се намира именно в залива Кварнер в източната част на полуострова, на 40 км от град Пула. Писани са много пътеписи свързани с това магическо място още през 19 век. Климатът е изключитено благоприятен, гледките възхитителни, а уникалните каменисти плажове и кристално чистите води допълват идеалната картина. Макар и каменисти плажовете носят собствено очарование, което никога няма да забравите.

3. Врсар

Врсар е малък град разположен в западната част на полуостров Истрия, който предлага на гостите си невероятната красота на залива Лим и архипелаг от цели 18 безлюдни островчета. Освен с красива борова гора, винарни и очарователни маслинови горички, тук се намира и най-големият нудистки лагер-плаж в Европа, което си е истинско екстравагантно приключение за авантюристите. Но като всеки летен курорт и тук туристите могат да се насладят на класическите плажове, най-известните от които са: Врсар, Валканела и Коверсада.

4. Пореч


Несъмнено градът ще се хареса на туристи, които ценят историята и търсят съчетанието на приятното с полезното. Пореч се намира в Западна Истрия и е град с дълга история и туристически традиции. Тук и до днес се усеща римско присъствие в архитектурно отношение примесено с бароков стил. В комбинация с великолепни чисти плажове, заливи и острови наоколо релаксът е гарантиран. Имате богат избор - да прекарвате деня на плажа и да се къпете в кристалните води в компанията на морският бриз, а вечер да се разхождате в град изпълнен с дълга история.

5. Умаг

Поредният малък град от нашето пътешествие, подходящ за активна лятна почивка. Намира се в Северозападна Истрия и предлага освен архитектура с историческа стойност, също така и възхитителна природа и разбира се някои от най-великолепните плажове на полуострова. Идеално съчетание на история със съвремие, което несъмнено оставя отпечатък във всеки посетител. Красивите и чисти плажове заобиколени с естествената красота на природа ще отворят сетивата и на най-заклетите работохолици.

Снимка: Flickr.com

Етикети
плажове, почивки, Хърватия
Сподели статията