Почивка в Египет - сбъдната мечта за туристите

Почивка в Египет - сбъдната мечта за туристите

Една от най – привлекателните дестинации за всички туристи е Египет. Страната привлича ежегодно посетители от цял свят. Местното население пази все още духа на древните традиции и легенди. Египет се намира в североизточната част на Африка. Местните жители населяват най – гъсто района около река Нил. Северната и източната граница на държавата се оказват силни притегателни центрове за туристите. На север, Египет граничи със Средиземно море, а на изток – с Червено море. Забележителностите на египетската култура са пръснати по територията на цялата страна.

Предприемайки пътуване към Египет, не може да пропуснете посещение на столицата, Кайро. Градът пази ориенталския си дух и традиции. Населеното място е основен център на култура, туризъм, политика и бизнес в Египет. В Кайро може да бъде посетен най – старият ислямски университет – Ал – Азхар. Фактът, че Кайро се разполага на двата бряга на река Нил превръща града в още по – привлекателно място. Пълноводната река очарова погледите с разкриващите се природни гледки. Всички туристи имат възможността да станат част от предлаганите круизи с туристически корабчета. В южната част на населеното място се намира Старата част на града. Там може да бъдат посетени археологическите разкопки и останки от древната столица, Фустат. На изток от Кайро се издига една от най – големите египетски забележителности, Цитаделата на Фатимидите. На западния бряг на река Нил се намира част от известния град Гиза. Мястото притежава световна известност благодарение на древните пирамиди и Сфинкса. Тази част от Египет е позната като най – старата туристическа дестинация в целия свят. Пирамидите, които будят най – голямо възхищение в посетителите са Хеопсовата и пирамидата на Хуфу. Интересен факт за Хеопсовата пирамида гласи, че страните и са обърнати към четирите посоки на света. Пирамидата на Хуфу пък се слави като най – голямата. Всеки, който се е запътил към обиколка на пирамидите трябва да знае, че посещенията на сформирания комплекс са ограничени. Колкото по – рано се отиде сутринта, толкова е по – голям шансът да се разгледат величествените останки от Древен Египет. Долината на царете край Луксор представлява интерес за всеки посетител на египетската страна. Долината представлява равнива, която е заобиколена от хълмове. Тя се намира в близост до град Тива, на западното крайбрежие на река Нил. Туристите определят това място, като един от най – величествените музеи на открито. Мястото е популярно като вечния дом на Тутанкамон, Рамзес XI и Аменхотеп IV. Египетските тур-оператори препоръчват на всички посетители да организират екскурзията си до Долината на кралете в периода между отктомври и март. Летните месеци са прекалено горещи за средностатистическия европеец.

Не напразно, Египет се определя като рай за всеки турист. Страната разкрива дълго пазени тайни и предлага умерени забавления по вкуса на всеки посетител.

Етикети
Египет, Сфинксът, Хеопсовата пирамида, Цитаделата на Фатимидите
Сподели статията