Ресторанти в Бургас

Ресторанти в Бургас

Мястото с нестихващ интерес и непрестанни посещения. Със забележителности, плаж и ресторанти, които задължително трябва да се посетят. Бургас е един от най-големите градове в България, намиращ се в Бургаската низина. Притежава богато историческо минало и бързо икономическо развитие.

Интересуващите се от история могат да посетят Историческият музей, Етнографския музей и още един предствящ експозиции от дълбоката древност, това е Археологическият музей. За любителите на природните богатсва се организират и посещения в Природонаучния музей, представящ три целогодишни изложби „Магичният свят на камъка”, „Птичи ресурси на Бургаските влажни зони” и „Флора и фауна на планината Странджа”.

Организирайте си поход и разходка до защитените природни обекти и резервати. Това са Атанасовското езеро, местността Пода , Ченгене Скеле, местността Корията и природният парк Страхджа.

Морският град разполага с художествени галерий:галерия „Бургас”, галерия „Петко задгорски” и галерия „Ети”, които са част към Дружеството на българските художници. Посетете и драмаичния театър „Адриана Будевски” и Бургаската опера. Съчетайте бизнес среща или почивка и с ежегодните събития за Бургас. На 6 Декември е празникът на града. фестивалът на метъл музиката е през Ноември. Театралният фестивал „На брега” е през Септември. В разгара на лятото присъствайте на небезизвестния музикален конкурс „Бургас и морето”, а през юни започва Фестивалът на пясъчните фигури в парк Езерото.

За почивката Ви в курортния град допринасят развлеченията с водни спортове, разходките в морската градина, останалите паркове с големи зелени площи и ресторантите в Бургас с богато и разнообразно меню, и с обслужване на високо ниво.

Прекарайте лятото на морския бряг, сред природата и се любувайте на природни красоти в град Бургас. Посещавайки всички места , които предлага това място, запазвайте многобройни спомени и събирайте сили за нови подвизи в ресторантите на Бургас, с вкусна българска и екзотична храна.

Етикети
Бургас, ресторант
Сподели статията