Сен Тропе - рай за почитателите на шопинг туризма

Сен Тропе - рай за почитателите на шопинг туризма

Франция е страна, която предлага на будния ум огромен обем от култура, изкуство и история. Преживяла както възход, така и падение, днес Франция е превърната в една от най – мечтаните туристически дестинации. Градовете в страната омайват с богатата си култура и разнообразието от забавления. Един от най – харесваните градове, както от известните холивудски звезди, така и от обикновените хора е Сен Тропе.

Градът разпростира границите си в района на Югоизточна Франция. Сен Тропе е разположен на крайбрежието на Средиземно море. Средището е част от прочутата френска Ривиера и луксозен курорт. В миналото, той е бил посещаван от знаменитости със световен ранг – Пабло Пикасо, Жак Превер и Брижит Бардо. През 1956 година, Сен Тропе се превръща в световно известен морски курорт. В неговите граници се заснемат филми с участието на Брижит Бардо и Луи дьо Фюнес. Известните на няколко поколения, Ален Делон и Роми Шнайдер също се приобщават към почитателите на китното градче. В началото на месец октомври , градът се превръща в център на оживлението. Хотелите приемат участници от цял свят за традиционната международна регата. Една част от чуждестранните посетители притежават свои вили, а други с добри финансови възможности организират престоя си върху собствени яхти. Опознаването на Сен Тропе не може да бъде извършено пълноценно с автомобил. Разходката е най – доброто средство за запознаване с френския лукс и разточителство в курорта. Старият град е отправна точка за всеки посетител. В него могат да бъдат посетени Часовниковата кула и разположеният в нея, Художествен музей. Морският музей е място, което съхранява произведения на художници, дошли да пресъздадат красивите френски пейзажи и макети на кораби. Красивият плаж „Pampelonne“ е райско кътче за всеки, който търси отмора и прохлада. В последните няколко години, Сен тропе си спечели славата на място за харчене на много пари. Известни бизнесмени и артисти започнаха луда надпревара в състезанието „кой ще похарчи най – много пари“. Изисканите ресторанти, бутиците за висша мода и лъскавите магазини приеха предизвикателството да задоволят вкуса на придошлите посетители. Сен Тропе предлага по нещо за всеки. Магазините са скупчени почти на всеки ъгъл. Цените варират от достъпни за всеки, до зашеметяващи рекордни суми. Въпреки модернизацията си, градчето все още пази романтиката на малките къщи в пастелни цветове и тесните улички, които се вият между тях.

Звезди като Джони Деп, Наоми Кембъл, Парис Хилтън и Ивана Тръмп превърнаха морския курорт в своя лятна резиденция. Макар да е описван като град на упадъка и разточителството, Сен Тропе продължава да бъде рай за всички с повече пари в банковата сметка. Шопингът и развлеченията са задължителни!

Етикети
Сен Тропе, Франция, шопинг
Сподели статията