Сензационно! Отслабваме без диета

Сензационно! Отслабваме без диета

Ограничителните диети могат да доведат както до сериозни здравословни проблеми, така и до обща отпадналост и психическа умора. Малка част от хората са способни да се отдадат на стриктно спазване на строгия хранителен режим. Дори след постигане на желания резултат, смъкнатите килограми се възвръщат за кратко време. Новината тук е, че мечтаното отслабване може да бъде постигнато и без подлагането на жестоки диети. Единственото, което е нужно е спазването на определени правила.

Съвет, който ще ви бъде даден от всеки диетолог е да увеличите часовете за сън. Доказано е, че само за една година при 7-8 часа сън на денонощие се смъкват до 6 – 7 килограма. Смята се, че времето за сън замества вредни дейности като хапване пред телевизора и прием на калории. Увеличете консумацията на зеленчуци. Освен че ще заредите организма си с витамини, вие ще приемате достатъчно количество фибри и вода. Те спомагат за усещане чувство на ситост. След кратък период на време ще забележите, че апетитът ви е намалял. Наблегнете и на течните храни. Най – добре ще бъде, ако започвате всяко хранене със зеленчукова супа. Течната храна ще запълни голям обем от стомаха. Не се препоръчва консумация на кремообразни и готови супи на прах. В състава им се съдържат излишни калории и вредни вещества. Зърнените храни ще ви помогнат да се преборите с излишните килограми без да се подлагате на диета. Житото е особено подходящо за това. Всички зърнени култури са източник на енергия и витамини. Те ще ви заситят бързо, без да окажат негативно влияние върху фигурата ви. Помислете за закуската си. Ако обичате да похапвате сандвич или хамбургер с колбас, откажете се от пикантното парче салам. Доказано е, че само за година, колбасът добавя приблизително 5 килограма към телесното тегло. Алкохолът е доказан враг на тънката талия. Чашка или две няма да навредят, но редовната консумация ще повлияе за организма като цяло и ще предизивка образуване на мазнини в определени зони на тялото. Диетолозите препоръчват на всички, които искат да отслабват по лесен начин да се хранят по – често вкъщи. Домашно приготвената храна е здравословна. Съставките и могат да бъдат регулиран по отношение на вкус и калории. Когато се храните забравете за правилото на баба „да се изяде всичко в купичката“. Ако почувствате ситост преди това, оставете вилицата настрана и се отдръпнете. Внушението, че чинията не бива да бъде оставяне с храна е твърде силно и води до преяждане и наднормено тегло.

Често пъти, хората не се нуждаят от специална диета, за да постигнат мечтаната фигура и тегло. Единственото, от което се нуждаят е по – добра култура на хранене и упоритост.

Сподели статията