SEO и интернет реклама за начинаещи

SEO и интернет реклама за начинаещи

Всеки собственик на сайт желае да бъде на първа страница в Google по дадена ключова дума, но малцина са тези, които успяват да се справят с това предизвикателство. Друга част от клиентите са готови да платят за интернет реклама, но не знаят към кого да се обърнат. Единственият начин да завоювате челните места на Google SERP е посредством SEO оптимизация, която се бива вътрешна и външна. Що се касае до платената реклама, трябва да определите бюджет, който да инвестирате в Adwords кампаниите си.

Какво е On Page SEO?
Вътрешната оптимизация на сайт се корени в създаване на заглавия, описания и етикети за всичките ви страници. Форматирането на текста, поставянето на H1, H2, H3 и прочие тагове също е необходимо, за да постигнете желаните резултати, а именно добро класиране.

Внимателно подбирайте вътрешните връзки (линкове) и ако е нужно използвайте атрибута nofollow. Включете основните си ключове думи в заглавията, а също и в описанията ви, така ботовете ще разберат, за какво се говори при вас. Обновявайте съдържанието си, ако искате да бъдете забелязани и приети от търсачката.
Има и още важни неща относно On Page SEO, но на този етап това е най-важното на ниво начинаещ оптимизатор.

Какво е Off Page SEO?
Тук нещата са малко по-сложни, защото от Google създадоха десетки филтри и наказания, които се противопоставят на външната оптимизация, която се състои в Link building (изграждане на връзки). Бъдете особено внимателни, когато поставяте адреса към сайта си някъде, защото това може да се приеме за SPAM.

Препоръчително е линковете към вас да идват натурално или с други думи, някой сам да реши да посочи ваша страница или конкретна статия. Разбира се, можете да си помогнете ако откриете релевантни на съдържанието ви, блогове и сайтове позволяващи поставяне на връзка.

Разнообразете линк профила си с малко коментари по форуми (но не SPAM), качествени статии в article директории и не на последно място т.нар. Guest blogging (гостуващ блогър). Ако имате фирмен сайт и горните неща не ви говорят нищо, то по-добре потърсете специалисти по SEO оптимизация. Последните ще ви помогнат да се справите със задачите, но имайте предвид, че класирането по определени ключови думи е продължителен процес.

Онлайн реклама в Google
Вие можете да платите за рекламна кампания, като инвестирате дадена сума на клик върху ваши ключови фрази. Хубавото в случая е, че получавате таргетиран трафик според вашите интереси. Регистрирайте се в Google Adwords и прочетете как се стартират кампаниите за онлайн реклама, внимавайте с вложенията, тъй като има риск да загубите много пари без особен ефект.

Етикети
Adwords, Google, SEO, SERP
Сподели статията