Спортувайте за да сте здрави

Спортувайте за да сте здрави

Няма човек на този свят, който не е убеден, че здравето е всичко. Ако не сме здрави, няма как да бъдем щастливи. Здравето е нещо, което си пожелаваме, нещо което търсим, и най-важното, нещо, което не може да се купи. Как да съумеем да го запазим?
Спортуването е ключът към успеха. Когато спортуваме, ние повишаваме нивото на кислород в кръвта си, което ни прави по-енергични и силни. В тялото ни се изграждат мускули, които са много по-изчистени и ни дават необходимата ни сила да продължим напред.

Доказано е, че спортуването може да намали депресията. Всички ние понякога изпадаме в състояние на депресия. Мислим си, че нищо не е наред в нашия живот, че сме се провалили, че няма да успеем да бъдем щастливи никога. Смятаме, че нещата няма как да се променят към по-добро.

Ето една добра новина: спортът може да помогне. Половин час разходка на ден биха направили чудеса за нашият мозък и нашето тяло едновременно. Красотата на практикуването на физически упражнения е в това, че започваме да се чувстваме по-силни. Успяваме да направим повече неща за по-кратко време, да се радваме на живота по-пълноценно.
Не е задължително да се натоварваме, поне не в началото. Ако до сега сме водили залежал живот, голямото физическо натоварване би ни попречило повече, отколкото да ни помогне. Би ни накарало да се чувстваме изтощени. Когато всяко мускулче по тялото ни боли е трудно да мислим за здравето си. Оставаме с впечатление, че сме се провалили отново, и депресията се връща. Как да променим това? Как да се научим да бъдем търпеливи с тялото и мозъка си?

Ключът е в постепенното начало. Налага се да започнем с малко и да увеличаваме натоварването стъпка по стъпка. Ако сте решили да ходите на фитнес, е добре да се консултирате с инструктор. Той ще ви попита за състоянието, в което е вашето тяло, за това дали сте се натоварвали физически в последно време, дали имате някакви хронични болести, които да затруднят задачата му. Важно е да дадете цялата информация точно и да не се опитвате да излъжете. Освен това, много е важно да слушате. Когато фитнес инструкторът ви изготви програма, не се претоварвайте. Спазвайте точно инструкциите му и ще постигнете успех. Постепенното натоварване на мускулите е важно за правилното им развиване в бъдеще и за избягване на болката. Следването на професионалните съвети може да ви достави така желаното прекрасно тяло и добро физическо състояние, на което да се радвате дълги години.

Сподели статията