Телефони с Firefox OS: Peak и Keon

Телефони с Firefox OS: Peak и Keon

След като Mozilla пусна двата си пробни модела смартфони Keon и Peak, които работят с операционна система Firefox OS, всички говорят за целите и бъдещите планове на голямата компания. Но преди всичко, е важно да се помни, че тези телефони не са предназначени да бъдат разпространявани като потребителски модели. Firefox OS е все още в стадий Developer Preview, така че тези устройства са направени най-вече за използване от разработчиците, които тестват своите нови продукти в условията на реален телефон Firefox OS. Все още не е напълно ясно по какъв път ще тръгне развитието на операционната система, но най-вероятно няма да се стреми да се конкурира с телефоните от по-висок клас на пазара. За сега изглежда, че компанията ще се опита да си направи име в средните слоеве на бизнеса.

Но каквото и да говорим, двата модела, които бяха пуснати на пазара пожънаха огромен успех веднага. Ще разгледаме по-подробно техните характеристики и ще ви запознаем с качествата и недостатъците им.

Единият от моделите, на които се тества новата опeрaционна система, се нарича Keon. Той не може да замени класическия iPhone, но е дяволски добра оферта с примамливата си цена от € 91. Като хардуер в този телефон няма нищо необикновено, но това, което го прави различен е Firefox OS. Keon ще ви даде всички екстри, които ви е нужно да имате в мобилния си телефон.Той е отлично направен по отношение на хардуер и има прилични, макар и не толкова главозамайващи характеристики. На външен вид също не отстъпва на конкуренцията, може би заради своя екран, който изглежда почти идентично като този на iPhone 3G/GS.

Keon е с 3,5-инчов HVGA екран, 1GHz едноядрен процесор, 512MB RAM памет, 3MP камера и батерия 1580 mAh, която може да издържи един ден между зарежданията. За са направим съпоставка, ето ги и параметрите на най-новия модел iPhone 5: 4-инчов екран, 1.2GHz двуядрен чип, 1GB памет, 8MP задна камера и 1.2MP предна камера, позволява до осем часа на използване на батерията между зарежданията.

Накратко, Keon няма да учуди с невероятни екстри ентусиастите, но едва ли бихте очаквали повече от такова устройство, което струва € 91 : добър телефон, но с няколко недостатъка, за да бъде и на достъпна цена. Все пак, това си остава най-подходящият телефон за разработчиците, които трябва да тестват своите нови приложения. Те са и една от основните целеви групи за този момент.Всъщност Mozilla иска това за Firefox OS точно сега, защото, в крайна сметка приложения, които се създават , наистина трябва да бъдат тествани в реалния свят.

Другият модел, който Mozilla пуснаха на пазара се нарича Peak и е почти същият като Keon, но с малко по-добри показатели. Той е със следните парaметри: 1.2Ghz двуядрен процесор, екран голям 4,3 ", 8MP задна камера и 2MP предна камера. Цената му е € 149.

Етикети
Firefox, Mozilla, OS, смартфон
Сподели статията