Туризъм за влюбени - къде да почивате

Туризъм за влюбени - къде да почивате

Любовта не признава граници. Влюбените се чувстват еднакво добре навсякъде, когато са заедно. Понякога специален повод или породено желание ни карат да изненадаме любимия човек. Почивка на романтично място е един от най – подходящите подаръци за нашата половинка. Някои градове и места предразполагат към горещи нощи и незабравима романтика.

Франция е страна позната, като място на първокласното червено вино, разнообразните видове сирена и разбира се, любовта. Френската столица Париж е едно от най – предпочитаните места за прекарване на романтичен уикенд. Превъзходната кухня е особено ценена от всички посетители. Айфеловата кула, Лувъра и Нот‘р Дам ще бъдат забележителности, които ще очароват любимия човек. Ако планувате предложение за брак, организирайте го на Айфеловата кула. Според съществуващо поверие, кулата обезоръжава всяка дама, а кандидатът за ръката и получава положителен отговор за предложението си.

Любовта върви заедно с шоколада. Белгийският град Брюж се слави като мястото, на което се произвежда най – вкусния шоколад. През 2002 година, градът получава приз „Европейска столица на културата“. Брюж е място, на което може да бъдат видяни образци на средновековната европейска архитектура и исторически паметници. Градът е сред най – обичаните от мъжката част от населението. Бирените фабрики произвеждат най – много видове бира в целия свят.

Тоскана е туристическа дестинация, която трябва да бъде избрана от всяка двойка младоженци. Сиена, Пиза и Флоренция посрещат хиляди влюбени двойки всяка година. Известното в исторически план съперничество между Сиена и Флоренция превръща Сиена в крепост на Ренесанса. Запазените дворци и жилищни къщи са забележими атракции.

В Чехия може да бъде открито едно от най – харесваните от влюбените двойки, места. СПА курортът „Карлови Вари“ се намира съвсем близо до границата с Германия. Курортът се слави като един от най – посещаваните от туристи от цял свят. Природата и бликащата лечебна вода са предпоставки за добро прекарване и отпочиване с любимия човек. Старинната архитектура и историческите паметници са малка част от очарованието на това място.

В Североизточна Италия се намира едно от най – романтичните места в света, Венеция. Градът се свързва с романтичните разходки по плавателни канали с лодка. Венеция е средище на богата култура и венецианска архитектура от 17 век. „Мостът на въздишките“, базиликата „Сан Марко“, Часовниковата кула и Дворецът на дожите ще бъдат интересен акцент в романтичната разходка.

Чували ли сте за „Европейския Лас Вегас“? Под това название се крие малката страна, Монако. Мястото разполага с приказно красива природа и романтични кътове. Разположените казина предлагат забавление денонощно.

Благодарение на бързите темпове на развитие на инфраструктурата и транспорта, днес всяко кътче от света е на достатъчно близко разстояние. Изненадайте любимия човек с екскурзия до някое райско място и прекарайте заедно една романтична почивка.

Етикети
Айфеловата кула, Брюж, Венеция, Карлови Вари, Лувърът, любов, Монако, Тоскана, Франция, Чехия, шоколад
Сподели статията