ZTE Grand Memo

ZTE Grand Memo

Китайската технологична компания ZTE преди броени дни представиха новата си визия по необятната смартфон тематика. Тя се казва Grand Memo, като има за цел да атакува класа на Samsung Galaxy Note II. Това което прави този модел на ZTE различен от конкурентите си е мощния процесор Snapdragon 800. Китайците се доверяват на процесорите произвеждани от Qualcomm. Специално Snapdragon 800 е една от последните им разработки предназначена изключително за мобилни процесорни решения. Snapdragon 800 се слави с бързата си и акуратна работа, като от Qualcomm се надяват всички модели от серията Snapdragon да заемат сериозен пазарен дял от пазара на смартфони и таблети.

Смартфонът притежава отличните 5.7 инча екран, който поддържа стандартната вече резолюция от 1280 х 720 пиксела. Операционната система е добре познатата Android 4.1 Jelly Bean OS. Благодарение на ОС на Google, инженерите от развойния отдел на ZTE са успели да сглобят интересен интерфейс, който впечатлява с екстравагандни 3D решения. Чипсетът е 1.5 Ghz, който е четириядрен. Това гарантира по-дълъг живот на батерията, която е с мощност от 3200мAh. Освен това Snapdragon 800 се отличава с тактова чистота от 2.3 Ghz. Камерата, която Grand Memo притежава е 13 мегапиксела. Тя се намира в задната част, като има опция за разпознаване на лица и панорамен режим. Вградената карта на този модел е 16 GB като може да бъде увеличена с micro SD слот за външна памет. Също така този модел има предвидена поддръжка за Wi-Fi, Bluetooth, както и място в облъка на ZTE. Това, което не отличава Grand Memo от останалите му събратя на пазара е корпусът, който е направен от пластмасова сплав. Пластмасата има лошото качество да оставя отпечатъци от пръсти по повърхността си. Този недостатък на смартфона на ZTE е компенсиран от тънкия размер на корпуса, който е само 8.4 мм. Пускането на този модел в дистрибуторската мрежа е предвиден за втората половина на годината, като очакванията са за добри продажби. Разбира се от ZTE осъзнават много добре своите пазарни дялове и изоставането си от лидерите Samsung и Apple, но мениджмънта на китайците усилено се стреми да съкрати преднината на горните две фирми.

Разработвайки повече модели като Grand Memo, които попадат в отлична пазарна позиция между качество и цена, ZTE се надяват на нов силен прогрес през годината на водната змия. Бъдещето принадлежи на подобни иновативни проекти, които не са прекалено скъпи за масовия потребител, а като качество и функционалност не отстъпват много на конкуренцията.

Етикети
Grand Memo, ZTE, смартфон
Сподели статията